İNGİLİZCE
Okul öncesi İngilizce dersinde hedefimiz yabancı dil öğrenmeye en açık oldukları dönemde öğrencilerimizin ana dilleri dışında farklı dillerde de iletişim kurulabileceğini göstermektir. Çocuklar kolay ve eğlenceli bir şekilde, farkında olmadan oyunlarla, şarkılarla, resimlerle öğrenme potansiyellerinin en yüksek olduğu dönemde İngilizceyi öğrenmeleri hedeflenmiştir.
YARATICI DRAMA
Oyun hayatımızın vazgeçilmezi…
Oyun özgürleştirici etkisinden yola çıkarak yıl boyunca yaratıcı drama etkinlikleri yapılır. Çalışmalarımızda neden sonuç ilişkisi kurma, kendini ifade etme, problem çözme, dikkat-gözlem ve sosyal farkındalık oluşturma çalışmaları yaparak hem eğlenceli vakit geçirilir hem de kişisel gelişim oyun ile desteklenir.
BİLİME YOLCULUK (MATHSCIENCE)
Amacımız; öğrencilerimizin Fen ve Teknoloji dersini ve bilimi sevmelerine ve bu konudaki heyecanları keşfetmelerine yardımcı olmaktır.
Öğrenciler, basit deneylerle eğlenirken öğrenir ve öğrendiklerini günlük hayatlarına aktarabilirler.
ROBOTİK KODLAMA
Robotik kodlamada ilk amaç, öğrencilerimizin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak, etkinliklerde eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda temel motor gelişimi ve bilişsel gelişimini güçlendirme, sorumluluk alma ve belirli bir program eşliğinde eğitsel oyunlarla zamanı doğru kullanma, problem çözme, mantıksal, analitik, yaratıcı ve sistematik düşünme,,olaylar ve durum arasında bağlantı kurabilme becerisi kazandırılırken arka planda yazılım yapması hedeflenmiştir.
RİTİM EĞİTİMİ VE MODERN DANS
Ritim Eğitimi ve Modern Dans derslerinde hedefimiz; çocuklara ritim duygusunu kazandırmak, küçük ve büyük kas gelişimlerini desteklemek, vücut koordinasyonunu geliştirmektir. Öğrencilerin ritim duygusu kazanması, dans ve hareket eğitimi alması, ritim eşliğinde öğrenilen hareketlerin birleştirilmesi ve bu doğrultuda öğrencilerin yaratıcılıklarının geliştirilmesi hedeflenmiştir.
MÜZİK
Müzik eğitimindeki ilk amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmaktır. Çünkü müziği seven, yaşamı sever, eşsiz bir ruh gücü ve zenginliği kazanır. Müzik eğitiminin basamakları; dinleme, söyleme, çalma ve yaratmadır. Çocukların sesi, kulağı ve zevki eğitilirken; motor becerileri, bilişsel ve duyuşsal becerileri de gelişmektedir. Aynı zamanda çocukların sosyal becerileri ve kendilerine duydukları güven de olumlu olarak değişir. Anasınıflarımızda çocuklarımıza tüm bu beceriler şarkılı oyunlar ile kazandırılmaya çalışılırken müzik eğitimine de temel bir başlangıç yapılmaktadır.
GÖRSEL SANATLAR
Anasınıflarımızda beyin-el-göz koordinasyonunun ve iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olabilmek adına çocuklarımıza belli programlar eşliğinde malzemeler verip kendilerini özgürce ifade edebilmeleri sağlanır. Pastel boya, kuru kalem, guaj boya, sulu boya teknikleri ile hayal dünyalarını sınırsızca kullanacakları ortamı sağlayarak, gelişim süreçlerine destek olunması hedeflenmiştir.
BEDEN EĞİTİMİ
Anasınıfında beden eğitimi dersinde; öğrencilerimizin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak, sportif etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda temel motor gelişimi ve sosyal gelişimini güçlendirme, işbirliği içinde çalışma, yardımlaşma ve sorumluluk alma, dostça oynama, mücadele etme, kazananı kutlama, kaybetmeyi kabullenebilme, okul malzemelerini düzenli kullanma, doğru tavır ve alışkanlıklar kazandırılması hedeflenmiştir.